پلاگین وردپرس چیست ؟

بگذارید در ابتدا بگوییم که اصلا پلاگین چیست ؟ و چه معنی می دهد ؟ پلاگین در واقع یک برنامه کوچک است که به برنامه‌ی اصلی امکانات جدید و قابلیت‌های بیشتری اضافه می کند ، به این ترتیب با استفاده از پلاگین، کاربران یک نرم‌افزار یا برنامه خاص همانند وردپرس را به صورت دلخواه می‌توانند تغییر داده و از قابلیت‌ها و ویژگی‌های جدید آن استفاده کنند ، اما چرا پلاگین‌ها جداگانه ساخته می‌شوند و روی نسخه اصلی نیستند ؟ این سوالی است که جوابش را خواهیم داد ، ابتدا بگذارید برویم سراغ اینکه پلاگین وردپرس چیست و چه امکاناتی به وردپرس می دهد.

اهمیت پلاگین‌ها در وردپرس

پلاگین (Plugin) در وردپرس از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار هستند و بدون آنها عملا وردپرس یک بلاگ بسیار ساده‌ست و وردپرس قدرتش را از همین پلاگین‌های کوچک و بزرگ می‌گیرد و گستردگی و تعداد بسیار بالای آنهاست که وردپرس را محبوب و بزرگ کرده است ، پلاگین وردپرس مصداق تعریفی است که به صورت کلی برای پلاگین‌ها کردیم ، پلاگین‌ها در این CMS این امکان را می‌دهند تا شما بتوانید قابلیت های جدیدی را به سایت خود اضافه کنید و یک سایت با امکانات مد نظر خود بسازید برای مثال برای راه اندازی فروشگاه فیزیکی از ووکامرس استفاده می شود و یا برای راه اندازی انجمن از پلاگینی مانند بی بی پرس استفاده خواهد شد و موارد دیگر ، به عبارت کلی‌تر پلاگین ها هستند که وظیفه تغییر عملکرد و قابلیت های سیستم مدیریت محتوای وردپرس را بر عهده دارند.

اگر می‌خواهید بیشتر با سیستم مدیریت محتوای وردپرس آشنا شوید مقاله زیر را بخوانید :

وردپرس چیست ؟

ساختار یک افزونه وردپرسی

افزونه وردپرسی یک فایل است که در یک فایل زیب گنجانده شده است و وردپرس برای نصب آن را از حالت فشرده خارج می کند و فولدر آن پلاگین در پوشه‌ای در وردپرس (مسیر : /public_html/wp-content/plugins/) استخراج و سپس نصب می‌شود ، این فایل زیب حاوی چند فایل و پوشه است (اعم از فایل php ، تصویر و فایل‌های CSS و JS و… که مورد نیاز آن پلاگین است) شما با آپلود این فایل‌ها روی هاست خود پلاگین مربوطه را وردپرس اضافه و از طریق پنل ادمین (پیشخوان وردپرس) می توانید آن را فعال کنید و از قابلیت‌های آن بهره مند شوید .

مخزن پلاگین‌های وردپرس و دیگر هیچ …

وردپرس دارای یک مخزن پلاگین است که به صورت مستقیم به تمام سایت‌های وردپرسی متصل است و با یک جستجوی ساده می توانید به پلاگین مورد نظر خود دسترسی پیدا کنید . گفتنی است که مخزن وردپرس دارای بیش از 50 هزار پلاگین است . اما این تمام ماجرا نیست و شما می توانید پلاگین های اختصاصی خود را با استفاده از زبان برنامه نویسی PHP برنامه نویسی کنید و یا پلاگین های موجود را ویرایش و شخصی سازی نمایید و به آنها امکانات دلخواه خود را اضافه کنید ، اگر کدنویسی بلد نیستید با ما تماس بگیرید و وبسایت وردپرسی خود را توسعه دهید .

طراحی پلاگین وردپرس

وجود افزونه در وردپرس الزامی است !

تا اینجا که متوجه شدید افزونه وردپرس چیست ، حالا باید بگوییم یکسری افزونه‌ها وجود دارند که داشتن آنها برای یک سایت وردپرسی که قصد موفیقت دارد و می‌خواهد کاربران بیشتر و راضی‌تری داشته باشند الزامی است ، موفقیت یک سایت در جذب و حفظ کاربران جدید و قدیمی است که این افزونه‌ها عموما این کار را برای شما انجام می دهند.

مشکلات پلاگین وردپرس ، چه افزونه‌هایی را نصب نکنیم ؟

ما تا اینجای کار فقط از خوبی‌های این افزونه‌های وردپرس گفتیم ، اما این افزونه‌ها گاهی هم مشکلاتی را در سایت و وردپرس ایجاد می‌کنند ، گاهی پیش می‌آید که یک پلاگین وردپرس با قالب وردپرس سایت شما سازگاری نداشته باشد یا با خود نسخه وردپرسی که شما سایت خود را روی آن بنا کرده‌اید و یا حتی ممکن است که یک پلاگین دارای یک باگ باشد و امنیت سایت شما را در خطر بیندازد ، و البته نصب بیش از حد پلاگین ها باعث کم شدن سرعت سایت و افزایش زمان پردازش در هاست و سرور شما خواهد شد .

کلام آخر

در کل، پلاگین ها یکی از قابلیت های اصلی و ضروری وردپرس هستند که به کاربران این امکان را می دهند که سایت مورد نیاز خود را طراحی کنند و بدون پلاگین وردپرس کاری از پیش نخواهد برد ، البته فراموش نکنید که شما باید نسبت به کاربرد پلاگینی که روی وردپرس نصب می کنید اطلاعات کافی داشته باشید و الکی یک پلاگین را روی وردپرس نصب نکنید ، چون ممکن است باعث بروز مشکلاتی شود که در بالا توضیح دادیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.