آیا تا به حال واژه ی وردپرس به گوشتان خورده است؟ آیا قصد دارید به آسانی برای کسب و کار خود یک وبسایت راه اندازی کنید؟ آیا می خواهید یک سایت ایجاد کنید اما برنامه نویسی بلد نیستید؟ اگر پاسختان به یکی از سوالات بالا بله بود این مقاله برای شماست، با ما همراه باشید.
به طور خلاصه وردپرس(WordPress) یک سیستم طراحی و مدیریت سایت می باشد که کاملا متن باز و رایگان است و برای راه اندازی سایت ها و وبلاگ ها استفاده می شود، مهم نیست چه سایتی می خواهید راه اندازی کنید، ,وبلاگ شخصی، سایت عکاسی و خبری یا حتی فروشگاه آنلاین، با توجه به انعطاف بسیار بالای وردپرس در نسخه های جدید تر آن شما تقریبا هر سبک و مدل از سایتی را می توانید با استفاده از وردپرس پیاده سازی و به راحتی مدیریت کنید.
اگر بخواهیم کمی تخصصی تر وردپرس را تعریف کنیم، می توانیم بگوییم وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS (Content Management System) می باشد و متن باز بودن آن نیز به این معناست که اگر دستی در برنامه نویسی داشته باشید می توانید بدون هیچ مشکلی در وردپرس تغییرات دلخواه خود را ایجاد کنید.
همچنین ما در جوان وردپرس میتوانیم پلاگین و قالب اختصاصی وردپرس را برای شما کدنویسی کنیم ، برای اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید.
سیستم مدیریت محتوایک سیستم نرمافزاری مدیریت محتوای تحت وب میباشد، که شما با استفاده از این سیستم نرمافزاری میتوانید، محتوای سایتتان (متن، فیلم ، تصویر و هر چیز دیگری) را مدیریت کنیدهمچنین با استفاده از این CMS ها میتوانید بدون دانش برنامهنویسی از صفر تا صد یک سایت را راهاندازی کنید، همچنین بدون نیاز به تغییر کدهای برنامهنویسی شده سایت، به سایتتان محتوا اضافه کنید و محتوا را بهراحتی آب خوردن مدیریت کنید.
استفاده از وردپرس نسبت به بقیه روش ها مزیت های بسیاری دارد
اگر نمی دانید پلاگین چیست مقاله زیر را بخوانید :
به طور کلی اگر شما قصد ایجاد یک سایت بدون برنامه نویسی را دارید باید از یک سیستم مدیریت محتوا استفاده کنید، که با توجه به دلایل ذکر شده در بالا می توان گفت که وردپرس یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوا است.
برای راه اندازی یک وبسایت به طور کلی نیاز به دو چیز داریم:
هنگامی که وارد اینترنت می شوید شما مدام با دامنه ها درگیر هستید، هر وبسایتی یک آدرس منحصر به فرد در اختیار دارد که با آن مشتریان می توانند به سایتشان دسترسی داشته باشند، می توان گفت که دامنه ی یک سایت به نوعی نام مخصوص آن سایت است که برای متفاوت بودن با دیگر سایت ها از آن استفاده می شود؛ پس سعی کنید نامی برای سایتتان انتخاب کنید که به موضوع سایتتان مربوط باشد و کاربر بتواند به راحتی آن را برای دفعات بعد به خاطر بسپرند و بتوانند در گوگل جستجو کنند.
اگر دقت کرده باشید دامنه ی هر وبسایتی یک پسوند دارند و این پسوند ها در واقع بیانگر نوع کاربری یا محل فعالیت یک سایت است به عنوان مثال سایت هایی که پسوند هایی نظیر .com و .gov دارند به ترتیب سایت های تجاری (Commerce) و دولتی (Government) هستند هم چنین به طور مثال سایت هایی با پسوند های .ir و .tr به ترتیب درون کشور های ایران و ترکیه فعالیت می کنند.
سعی کنید که به توجه به نوع کاربری وبسایتتان دامنه را انتخاب کنید زیرا انتخاب دامنه بر روی سئوِ سایت اثر گذار است و انتخاب دامنه ی مناسب می تواند امتیاز شما را نزد گوگل بالا ببرد.
برای انتخاب یک دامنه اول باید از خالی بودن آن مطمئن شوید سپس با توجه به سرویس دهنده دامنه خود را به صورت ماهیانه و سالیانه خریداری کنید؛ توجه داشته باشید که در صورت عدم تمدید دامنه، دیگران ممکن است دامنه ی شما را تحت اختیار بگیرند.
حالا نوبت این است که دامنه ی خود را بر روی یک هاست قرار دهید، برای اینکه بدانید هاست چیست، هاست را به صورت یک انبار در نظر بگیرید که تمام اطلاعات سایتتان در آنجا ذخیره شده است، این اطلاعات می تواند اجناسی که در فروشگاه خود دارید باشند یا حتی همین متنی که در حال مطالعه ی آن هستید، به طور دقیق تر اطلاعات شما بر روی حافظه ی یک کامپیوتر قوی قرار دارد که خاموش نمی شود و همیشه به اینترنت متصل است.
به طور عمومی دو نوع هاست داریم: هاست های بر پایه لینوکس و هاست های بر پایه ویندوز و برای مدیریت هاستتان باید از یک پنل مدیریت استفاده کنید. سعی کنید هاستتان را بعد از تحقیق و بررسی چندین مورد انجام دهید زیرا با توجه به نوع، سرعت و کیفیت هاست ها هزینه ی شما هم تغییر می کند، به عنوان مثال شما اگر بخواهید به هاست خود فضای زیادی را اختصاص دهید، میزبان هاست شما قطعا هزینه ی بیشتری دریافت خواهد کرد.
البته بعضی سرویس دهنده ها هاست رایگان نیز ارائه می دهند، اما از این قبیل هاست ها استفاده نکنید بهتر است، زیرا اینطور هاست ها معمولا محدودیت های بسیاری دارند و ممکن است بسیاری از استاندارد ها را رعایت نکرده باشند، یا دچار مشکل امنیتی باشند.